Znižane cene parkirnin na avstrijskih letališčih


V nadaljevanju so navedene znižane cene parkirnin za potnike določenih avstrijskih organizatorjev ( Neckermann Reisen, ITS, ITS Bila, TUI,..). V kolikor potujete v okviru drugega organizatorja, vam cene posredujemo ob posredovanju ponudbe oz. ob rezervaciji, veliko koristnih informacij pa najdete tudi v rubriki 'Informacije o letališčih'.


Spoštovani gost!


Določeni avstrijski organizatorji omogočajo svojim gostom, da svoje vozilo za čas dopusta parkirajo na letališčih po znižanih cenah. To velja za letališča Dunaj, Linz, Salzburg, Innsbruck, Gradec in Celovec in sicer za parkirišča, ki so navedena v nadaljevanju dopisa.


Vse parkirne kartice prejmete ob predložitvi letalske vozovnice na njihovih okencu, ki se nahaja na letališču v hali za odhode. Predstavniki so tam dosegljivi vedno 2 uri pred poletom. Ker je okence odprto samo pred odhodi letal, parkirne kartice ne morete kupiti po povratku iz dopusta.


Prosimo za razumevanje, ker je plačilo možno samo z gotovino. Da bi se izognili daljšim čakalnim časom, vas prosimo, da pravočasno pripravite drobiž. Cene parkirnin so navedene v spodnjih tabelah.ZNIŽANE CENE PARKIRNIN NA LETALIŠČU DUNAJ:

velja od 01. 11. 2011
Število dni garažna hiša 4 parkirišče C Mazur parkirišče
1 – 4 dni€ 50,-€ 40.-/
do 8 dni€ 60,-€ 46,-€ 28.-
do 15 dni€ 97,-€ 65,-€ 39.-
do 22 dni€ 134,-€ 79,-€ 55.-


ZNIŽANE CENE PARKIRNIN NA OSTALIH LETALIŠČIH:

velja od 01. 11. 2011
Število dni LINZ parkirišči 1 & 2 SALZBURG parkirna hiša SALZBURG parkirišče za dalj časa - zeleno INNSBRUCK parkirišče 1, garažna hiša GRADEC 3 & 4
do 8 dni € 31,- € 48,-
(1 teden)
€ 37,- € 38,- € 37,-
do 15 dni € 41,- € 58,-
(2 tedna)
€ 47,- € 50,- € 45,-
(17 dni)
do 22 dni € 51,- € 68,-
(3 tedni)
€ 57,- € 60,- € 65,-
(34 dni)
do 29 dni € 60,- € 16,- * € 11,- * € 75,-
* doplačilo za vsak dodatni teden


PRIHOD NA LETALIŠČE Z AVTOM:


Letališče Dunaj-Schwechat

Svoje vozilo lahko parkirate na varovanem parkirišču C, v severnem delu parkirnih površin ob letališču (uvoz na parkirišče C je označeno s tablo) in v garažni hiši 4 oz. na parkirišču MAZUR.


Garažna hiša 4 oz. parkirišče

Pri vstopu v garažno hišo 4 oz. na parkirišče C prejmete iz avtomata vstopno kartico. To kartico in vašo letalsko karto pokažete pred poletom na okencu izbranega organizatorja vašega potovanja v avli letališča in prejmete magnetno kartico po znižani ceni. Z obema karticama lahko, ko se vrnete iz dopusta, takoj zapustite garažno hišo oz. parkirišče in sicer tako, da v avtomat ob zapornici najprej vstavite vstopno kartico in zatem magnetno kartico! Bodite pozorni na to, da morate magnetno kartico dvigniti pred odhodom na dopust na okencu izbranega organizatorja! Če na to pozabite, vam žal ne moremo povrniti stroškov, ki bi zaradi tega nastali. Okenca so odprta ca. 2 uri pred čarterskimi poleti oz. ca. 1,5 ure pred linijskimi poleti.

Ne pozabite, da morate magnetno kartico dvigniti pri predstavniku po tem, ko ste avto parkirali in pred vašim poletom!


Parkirišče MAZUR

Ob predložitvi potovalnih dokumentov prejmete od predstavnikov organizatorja vašega potovanja v hali za odhode (ca. 2 uri pred čarterskimi poleti oz. ca. 1,5 ure pred linijskimi poleti). Bodite pozorni na to, da morate parkirno kartico dvigniti pred odhodom na dopust! Pred odhodom (ali po vrnitvi), pokažite parkirno kartico, in od parkirišča vas bodo prepeljali do hale za odhode.


Letališče Linz

Parkirišči za čarterske polete P1 ali P2

Če se pripeljete na letališče Linz s svojim vozilom, parkirajte le-tega na parkirišču P1 ali P2. Ob predložitvi vaših potovalnih dokumentov prejmete od predstavnika organizatorja vašega potovanja (ca. 2 uri pred čarterskimi poleti oz. ca. 1,5 ure pred linijskimi poleti) v hali za odhode parkirno kartico, s katero lahko po prihodu iz dopusta poravnate vašo parkirnino. Bodite pozorni na to, da morate parkirno kartico dvigniti po tem, ko ste avto parkirali in še pred odhodom na dopust!
Letališče Gradec

Parkirišče za čarterske polete APCOA

Če se pripeljete na letališče Gradec s svojim vozilom, parkirajte le-tega na parkirišču za čarterske polete. Tam prejmete parkirno kartico. Ob predložitvi vaših potovalnih dokumentov prejmete od predstavnika organizatorja vašega potovanja (ca. 2 uri pred poletom) v hali za odhode bon, s katerim lahko po prihodu iz dopusta poravnate parkirnino.

Bodite pozorni na to, da morate kartico dvigniti po tem, ko ste avto parkirali in še pred odhodom na dopust!


Letališče Salzburg

Parkirišče za dalj časa (Langzeitparkplatz– zelene označbe)

Če se pripeljete na letališče Salzburg s svojim vozilom, parkirajte le-tega na omenjenem parkirišču. Tam prejmete vstopno kartico. To kartico in vašo letalsko karto pokažete pred poletom na okencu organizatorja vašega potovanja v avli letališča in plačate bon po znižani ceni. Po povratku iz dopusta predložite bon na blagajni za parkirišča v hali za prihode.

Bodite pozorni na to, da morate kartico dvigniti po tem, ko ste avto parkirali in še pred odhodom na dopust!


Letališče Innsbruck

Garažna hiša in parkirišče P1

Če se pripeljete na letališče Innsbruck s svojim vozilom, parkirajte le-tega na omenjenem parkirišču. Tam prejmete vstopno kartico. To kartico in vašo letalsko karto pokažete pred poletom na okencu organizatorja vašega potovanja v avli letališča in plačate bon po znižani ceni. Po povratku iz dopusta predložite bon na blagajni za parkirišča v hali za prihode.

Bodite pozorni na to, da morate kartico dvigniti po tem, ko ste avto parkirali in še pred odhodom na dopust!


Letališče Celovec

Parkirišče za čarterske polete 2

Če se pripeljete na letališče Celovec s svojim vozilom, parkirajte le-tega na parkirišču 2. Nato se obrnite na predstavnika organizatorja vašega potovanja, kjer prejmete ob predložitvi potovalnih dokumentov bon po zelo znižani ceni.