Cepljenja


Izberite državo:Legenda
CEPLJENJE JE OBVEZNO: V državah, kjer za vstop zahtevajo dokazilo o cepljenju proti rumeni mrzlici je ponavadi prisoten komar, prenašalec virusa. V primeru, da potnik zboli, se virus preko komarjev ali opic prenese na ljudi.
TABLETE PROTI MALARIJI SO OBVEZNE: Obstaja tveganje, da potnik zboli za malarijo, ker je na tem območju prisoten komar, prenašalec povzročitelja te bolezni. V nekaterih državah so nevarni le nekateri predeli, zato je pred potovanjem potreben posvet z zdravnikom o načrtu poti.
CEPLJENJE JE POGOJNO OBVEZNO: Dokazilo o cepljenju za vstop zahtevajo države od vseh potnikov, ki so se nahajali na območju rumene mrzlice oziroma prihajajo iz držav, v katerih je ta bolezen razširjena.
CEPLJENJE JE PRIPOROČLJIVO: Modro se je cepiti v primeru bivanja na območju, kjer se bolezen pojavlja pri ljudeh oziroma živalih ali kjer so prisotni prenašalci bolezni (komarji, klopi, itd.). Odločitev o cepljenju je odvisna od tega v katere predele države se potnik podaja, v katerem letnem času in od načrtovanih aktivnosti. POTREBEN POSVET.
CEPLJENJE NI OBVEZNO. JEMANJE TABLET PROTI MALARIJI NI OBVEZNO.