Hotel: Hotel Alp Paša

Turčija/ Antalya

Lokalna kategorija: *****


LEGA: v osrčju starega dela Antalye, v zaščitenem predelu Kaleiči, približno 100 m od Hadrijanovih vrat, 10 km od letališča, 400 m do mestne plaže Mermerli, kamor se spustite po klancu (majhna in edina plaža v starem delu mesta, pod pečinami, z lepim razgledom, vstopnina oz. plačilo za ležalnike in senčnike).
HOTELSKA PONUDBA: dvema stavbama so v sklop hotela dodali še dve obnovljeni zgradbi na drugi strani majhne ulice. Vse so bile zgrajene v začetku 18. stoletja v osmanskem slogu, danes so skrbno preurejene z zares okusno, netipično in deloma povsem originalno opremo. V hotelu je skupno 100 sob (tudi suite, posebne sobe). Ministrstvo za kulturo in turizem je registriralo 100 muzejskih eksponatov, ki so bili odkriti v hotelu, kjer so sedaj tudi razstavljeni. Priznano restavracijo radi obiščejo tudi zunanji obiskovalci. V turistično popolnoma netipičnem okolju se boste počutili kot obiskovalec udobnega sultanovega doma; restavracija z barom ob bazenu, a la carte restavracija, manjši bazen z jacuzzijem na hišnem dvorišču; turška kopel in masaža; pralnica, konferenčna soba, brezžični internet pri bazenu (brezplačno).
SOBE: okusno opremljene moderno ali v osmanskem slogu, namesto številk označene z imeni sultanov in umetnikov; klimatska naprava, kopalnica z wc-jem, večina z jacuzzijem, sušilec za lase, copati, kopalni plašč, telefon, sat-tv, mini bar, sef (za plačilo). Možnost dodatnega ležišča.
ZABAVA: ob večerih občasno živa glasba.
STORITEV POLPENZION: samopostrežni zajtrk in večerja.




Galerija