Hotel: Terme Ptuj

Slovenija - Ptuj

Lokalna kategorija: ***


Lega: Ene najmlajših slovenskih term so del slikovite pokrajine v srcu Štajerske. Ravnico s polji in travniki, med katerimi se lagodno vije Drava, obkrožajo mehki griči Haloz in Slovenskih goric.

Hotelska ponudba: Od maja do septembra z zunanjim Termalnim svetom, vse leto pa tudi s kar šestimi pokritimi bazeni. Poleg 4.200m2 vodnih površin so vam na voljo tudi turške, finske in aroma savne, podvodne masaže, fitnes in številna športna igrišča.

Wellness ponudba: V Termah Ptuj je voda opredeljena kot natrij-hidrogenkarbonatna,  blago alkalna, nizko mineralna naravno termalna voda.

Dva vrelca (vrtini) globine 1050m  zagotavljata vodo s temperaturo 39ºC na površju  in pretokom po 7 litrov na sekundo. Posebej koristna je pri zdravljenju in rehabilitaciji revmatičnih in degenerativnih obolenj,  poškodb lokomotornega sistema, nevroloških ter menedžerskih bolezni in za rekreativne namene.

Valens Augusta Wellness je sestavljen iz treh sklopov in sicer IMPERIUM dobrega počutja, termalne kopeli in savne FLAVIA ter bazenski del VESPASIANUS. IMPERIUM je najsodobnejši center dobrega počutja, ki se razprostira na 700 kvadratnih metrih, narejen v rimskem duhu. Na voljo vam je bogata ponudba za nego obraza in telesa, ki se izvajala v enajstih sobah, od tega šest sob urejenih po tematskih sklopih. Ponudba  zajema različne sprostitvene kopeli, obloge za nego telesa, peelinge za telo ter bogato izbiro masaž. Gostom bodo na voljo tudi različne oblike nege obraza, stopal in dlani. Za vse, ki so željni novih načinov sprostitve, pa je na voljo posebna vrsta telovadbe s Kinesis napravami. Wellness Valens Augusta svojim gostom ponuja tudi različne pakete, ki so oblikovani za popolna sprostitvena doživetja posebej za moške, ženske ali za pare. V privlačnem rimskem ambientu dopolnjujejo Valens Augusta Wellness termalne kopeli in savne FLAVIA. Za sprostitev in dobro počutje so na 400 kvadratnih metrih gostom na voljo finska savna s kromoterapijo, ekstremna finska savna, aroma savna, blatna savna, solna savna, whirpool s termalno vodo in ohlajevalni bazen. Rimska VIP savna imenovana Antioos pa je namenjena vsem, ki si želijo nekoliko več zasebnosti.

Valens Augusta Wellness pravtako ponuja obilico vodnih doživetij vsem ki še posebej uživajo v sprostitvenih termalnih bazenih. Tako so v sklopu bazenov VESPASIANUS  na voljo kombinirani notranje-zunanji bazen, skozi katerega gostje lahko v vodi prehajajo iz notranjosti v zunanji del bazena. Otroci se lahko predajajo vodnim užitkom v otroškem bazenu, vsem sprostitve željnim gostom pa sta na voljo tudi dva whirlpool bazena.

Nastanitev:

Apartmaji: 56 apartmajev različnih velikosti - do 6 oseb. Nahajajo v neposredni bližini (do 200m) Termalnega Parka. Gostje apartmajskega naselja imajo v ceno bivanja vključen vstop v bazene termalnega Parka in uporabo savn.

Bungalovi: 20 sob sredi zelene oaze. Opremljeni kot hotelske sobe in imajo telefon ter kabelsko televizijo. Nahajajo se v neposredni bližini Termalnega Parka (do 200m).

Kamp: 120 kampirnih prostorov in možnost najema počitniških hišic s sodobno urejeno infrastrukturo. Kamp omogoča postavitev prikolic in šotorov na označenih in urejenih prostorih sredi zelenja in v senci dreves. Gostje kampa imajo brez doplačilo možnost uporabe bazenov Termalnega Parka in savn.

Počitniške hišice: Kamp hišice so idealna rešitev za gosta, ki v kampu pričakuje popolnoma opremljen dom po ugodni ceni. Na voljo je dnevna soba z opremljeno kuhinjo, spalnica s francoskim ležiščem, otroška soba z 2 posteljama, TWC, TV, klima in terasa. Najemniki kamp hišic imajo brez doplačilo možnost uporabe bazenov Termalnega Parka in savn.

Oskrba: Restavracija Zila v urejenem okolju Term Ptuj nudi svojim gostom 90 sedežev. V času poletne sezone se ta poveča za nadaljnjih 80 sedežev na letni terasi.

Jedilnik ponuja pester izbor jedi, od hitre hrane do slow fooda, jedi naših babic in evropskih kuhinj, vnaprej pripravljenih malic in kosil ter izbor slovenskih vin.





Galerija