Hotel: Terme Snovik

Slovenija - Tuhinjska dolina

Lokalna kategorija: ****


Lega: Apartmajsko naselje 4*, ki smo ga zaradi lege poimenovali ˝hiške na robu gozda˝se razteza nad termalnim kompleksom. Grajeno je po okolju prijaznih standardih in je sodobno opremljeno.

Hotelska ponudba: 74 apartmajev in 31 dvoposteljnih sob (skupaj 371 ležišč) nudi kakovostno bivanje ter razgled na zeleno dolino in okoliške planine. Za najzahtevnejše okuse je na voljo rajski apartma z rajsko sobo. Objekti so zasnovani tako, da je njihova postavitev maksimalno prilagojena naravni konfiguraciji terena. 6 apartmajev ima dostop prirejen za invalidne osebe (objekt SMREKA), v 6 apartmajih pa so dobrodošli tudi hišni ljubljenčki (objekt BOR). V senci za apartmaji se nahajajo parkirišča, okrog pa zelenice, cvetlične gredice, zeliščni vrt, vrt dišavnic ter igrala za otroke.

Sobe: Dvoposteljne sobe so nameščene v objektih HRAST, BREZA in LIPA. Sobe (z balkonom ali brez balkona) so manjše od apartmajev, saj nimajo kuhinje, vendar prav tako prijetne za bivanje, s pridihom domačnosti. Opremljene so po sistemu inteligentnih sob, kar pomeni samodejni vklop in izklop ogrevalnih naprav in električne energije ob uporabi ključa - kartice. Oprema sob:  telefon, kabelska televizija, dostop do interneta prek telefonskega priključka,  klimatska naprava, postelje opremljene z bio posteljnimi vložki, tuš kabina, bide in sušilnik za lase. Pohištvo je iz jesenovega lesa, ki je značilno za to območje. Da bi še bolj čutil duh okoliške doline, smo sobe opremili z značilnimi fotografijami iz življenja v Tuhinjski dolini.

Apartmaji: Apartmaji so opremljeni po sistemu inteligentnih sob, kar pomeni samodejni vklop in izklop ogrevalnih naprav in električne energije ob uporabi ključa - kartice. Drobni dodatki ustvarijo domačnost in pričarajo toplino bivanja. Nekateri apartmaji imajo balkon ali teraso s pogledom na celotni termalno-rekreacijski kompleks. Oprema apartmajev: telefon,  kabelska televizija, dostop do interneta prek telefonskega priključka, klimatska naprava,  postelje opremljene z bio posteljnimi vložki, štedilnik s steklo-keramično ploščo in visokokakovosten kuhinjski inventar, tuš kabina, bide in sušilnik za lase. Pohištvo je iz jesenovega lesa, ki je značilno za to območje. Da bi se v apartmajih še bolj čutil duh okoliške doline, smo le-te opremili z značilnimi fotografijami iz življenja v Tuhinjski dolini.

Oskrba: polni penzion, polpenzion ali najem.

Bazen: Snoviški svet termalnih užitkov vas skozi vse leto vabi v pokrito termalno riviero, v toplih mesecih pa vam je za vodne užitke in zabavo na voljo tudi zunanji bazenski kompleks. Visoko kakovostna termalna voda je osnovno bogastvo. Ker je brez primesi, bogata z magnezijem, kalcijem in koristnimi minerali, je odlična za pitje. Ministrstvo za zdravje je 2. oktobra 2006 razglasilo termalno vodo za naravno zdravilno sredstvo. Na 500 kvadratnih metrih pokritih vodnih površin lahko uživate skozi vse leto. V večjem bazenu s temperaturo vode 32 °C, lahko plavate na 25 metrskih progah in se razvajate ob podvodnih masažah, talnih gejzirjih, slapovih ter vodnih hudournikih. Za še bolj vročo sprostitev je na voljo ločeni masažni bazen, kjer termalna voda doseže 36 °C. V pokritem delu kompleksa lahko najdete tudi številne pitnike zdravilne termalne vode. Zunanje vodne površine obsegajo 500 kvadratnih metrov. Če je vreme le naklonjeno, lahko v zunanjih bazenih plavate od maja do septembra. Temperatura vode v bazenih je 29 °C. Tako mlajši kot starejši kopalci boste posebej veseli toboganov, vpenjalnih mrež in vodnih drč. Čofotalnik, vodni trampolin, vodna preproga in otroški bazen z igrali pa vedno znova popestrijo dan vašim najmlajšim. Za počitek so vam na voljo travnate terase z ležalniki, v sončenju brez omejitev pa lahko uživate na urejeni nudistični terasi.

Wellness: Po vsakodnevnih obremenitvah ukradite čas zase, za svoje zdravje in boljše počutje. Sprostite telo in duha za boljši spanec, zmanjšanje napetosti v mišicah in sklepih ter boljšo prekrvavitev kože. Pričakujejo vas v zeliščni savni z aroma terapijo ali na kateri od raznovrstnih masaž in fizioterapij. Pri savnanju telo izpostavimo izmeničnemu delovanju vročega suhega zraka, pare in mrzle vode. Osnovno vodilo je užitek, sprostitev in potenje, kar lahko najdete v finski in turški savni ter ledeni.

 

 




Galerija